Informace ředitelky č.1 – Mimořádná opatření s účinností od 5. října 2020

Mimořádná opatření č. 26/2020 při epidemii s účinností od 5. října 2020 do 18. října 2020 na území celého Moravskoslezského kraje

1. stupeň – v rámci vzdělávání se zakazuje zpěv (výuka hudební výchovy dále pokračuje bez zpěvu). Režim pro sportovní činnosti se nemění.

2. stupeň – v rámci vzdělávání se zakazuje zpěv (výuka hudební výchovy dále pokračuje bez zpěvu. Zakazují se také sportovní činnosti. Náplní činnosti tělesné výchovy budou vycházky do okolí školy, pokud budou vhodné klimatické a rozptylové podmínky. Při těchto vycházkách nemusí mít žáci ani pedagogové zakryty nos a ústa rouškou.

Při procházce nesmí být zařazovány aktivity se zvýšenou fyzickou zátěží, aby nedocházelo k zadýchávání žáků. Pokud klimatické nebo rozptylové podmínky neumožní realizaci procházky, budou pedagogové probírat s žáky pravidla sportů, historii sportů, fairplay apod.

Školní stravování – maximální počet osob u jednoho stolu je 6 osob a současně nemůže být ve školní jídelně více osob, než je míst k sezení.

Situace je pro nás složitá, ale opatření je nutno respektovat. Držme si palce, abychom vše zvládli bez  zdravotních komplikací.

Mgr. Alena Urbanová

ředitelka školy