Veselé kontejnery

V úterý 8. 9. 2020 se pětice našich žáků – Zlata Tomečková, Karin Caruk, Lukáš Feix, Michael Lyčka a Jan Hujdus – zúčastnila závěrečné fáze výtvarného projektu Veselé kontejnery, který iniciovali představitelé radnice ve spolupráci s Technickými službami Příbor.

Celá akce byla zahájena již na počátku roku 2020, kdy jsme byli osloveni, zda bychom se spolu s dalšími příborskými školami nechtěli podílet na zkrášlení našeho města tvorbou „obrazů“, které měly být umístěny na kontejnery pro směsný odpad.

Tento nápad oslovil spoustu dětí. Vybrány však byly zatím jen dva návrhy z každé školy a ty pak byly realizovány pomocí sprejů a akrylových barev.

Díky dobrému organizačnímu zajištění, vstřícnosti sprejera N. Khomy, který žáky s tímto, pro mnohé novým, výtvarným médiem učil zacházet, a příznivému počasí se úterní ráno v parku neslo na vlně pohody a dobré nálady.

Myslím si, že děti stály užaslé nad krásou, kterou vytvořily. Naučily se opět něco nového a kreativního, co vnáší živost a špetku rebelie do našeho současného světa spoutaného řadou zákazů a restrikcí.

Chtěla bych poděkovat našim „sprejerům“, ale i těm, kteří na svou příležitost teprve čekají, za jejich čas a práci.

Mgr. Jana Malíková