Světová škola a nákup zdravých lahví pro budoucí prvňáčky

Vážení rodiče, milé děti,

obracíme se na vás s velikou prosbou. V červnu roku 2019 jsme se stali Světovou školou. Kdo? No my, co ve škole žijeme, pracujeme, scházíme se. Co jsme pro to udělali, se dočtete na školním webu – archiv 2019. Jen pro krátké připomenutí, v průběhu školního roku jsme se věnovali vodě a také tomu, z čeho ji pijeme, tedy pokud ji pijeme. Naše téma: CO A Z ČEHO PIJEME. Na konci školního roku během Dne dětí jsme uspořádali akci Běh pro vodu. Cíl byl jasně dán – nákup zdravých lahví pro prvňáčky. Povedlo se. Všem zúčastněným patří dík. Ale my potřebujeme zase lahve, protože chceme naše prvňáčky obdarovat tím, co má podle nás velký smysl. Takže, teď ta prosba. Princip Běhu pro lahve je jasný. Získat peníze od sponzora – splněno. Zařídit, aby děti odběhaly nějaký úsek na hřišti. Minulý rok bylo ohodnoceno jedno kolo na školním hřišti 50,- Kč. (Děti vyběhaly 20 000 Kč) Letos Den dětí ve škole nebude. Ale my bychom rádi lahve předali. Proto ta prosba v úvodu. Tak tedy. Vy všichni, kdo chcete pomoci s naší akcí, můžete splnit cokoli z nabídky, kterou vám teď a tady nabízíme. Jsou zde uvedeny i aktivity pasivního charakteru. Je to kreslení obrázků, či slohová práce na téma plýtvání, protože plýtvání bylo naše letošní téma.

Pokud si naše stránky prohlíží rodiče budoucích prvňáčků, klidně se mohou připojit také.

Můžete si vybrat:

  • Běh, procházka, či túra v přírodě. Vyfoťte se u cedulky – (Lysá hora, Pustevny, Hončova hůrka apod.), pošlete údaj z chytrých hodinek, nebo jen prostě napište, kolik jste toho zaběhli, či ušli. (1 km=10,- Kč)
  • Jízda na kolečkových bruslích nebo na kole. Vyfoťte se, třeba i s rodiči, a pošlete údaj, kolik jste ujeli. (1 km= 5,- Kč)
  • Sestava cviků. Viz příloha dole.
  • Domácí práce. (natírání, sekání trávy, dřeva apod.) Pošli foto a přidej údaj o tom, kolik hodin jsi pracoval. (1 hodina = 100,- Kč)
  • Kreslení obrázku. Téma: škola, zdravá lahev, plýtvání. (dle náročnosti od 20,- Kč do 100,- Kč)
  • Písemná práce na téma plýtvání. (dle náročnosti od 20,- Kč do 100,- Kč)

TERMÍN: 21. 5. – 21. 6. 2020

Zúčastnit se mohou celé rodiny, posílejte foto ze společného výletu. A kam? Využijte ten způsob odeslání, který je vám pohodlný a příjemný:

vladislava.strnadova@zs-lomapribor.cz

strnadovavladka@seznam.cz

Messenger, WhatsApp, SMS – 732237081.

DŮLEŽITÁ INFORMACE:

Nezapomeň uvést jméno a třídu!!!

Zaslané fotografie budou pouze dokladem splněné aktivity, nebudeme je nikde zveřejňovat.

Jakmile vyhodnotíme výsledky, budeme Vás informovat na stránkách školy a na vítěze čeká malá odměna.

Příloha:

  1. Jacíkův test – během 2 minut se snaž provést co nejvíc opakování. Za každé opakování máš 5,- Kč.  Pokus můžeš udělat víckrát, ale započítá se pouze ten nejlepší. Návod, jak Jacíkův test vypadá, je  zde
  2. Postoj „čápa“ –  odkaz– za každou sekundu ve výdrži máš 5,- Kč. Pokus můžeš udělat vícekrát, ale započítá se pouze ten nejlepší.
  3. Poslední bude taková „klasika“.  Angličák  X Klik X Vzpor na předloktí

V jedné sérii bys měl udělat počet angličáků a kliků rovný polovině tvému věku a ve vzporu vydržet počet sekund rovný dvojnásobku tvého věku. Za kompletní sérii máš 50 Kč. Zapojit se mohou i rodiče.

Už se těšíme na vaše výkony.